مطالب گوناگون و یاد داشت های احمد بلال

زمانی بود که یک موضوع را در موتور های جستجوگر جستجو میکردم اما نمی یافتم. به همین خاطر خواستم یک ویبلاک پر محتوا و خوب بنویسم

مطالب گوناگون و یاد داشت های احمد بلال

زمانی بود که یک موضوع را در موتور های جستجوگر جستجو میکردم اما نمی یافتم. به همین خاطر خواستم یک ویبلاک پر محتوا و خوب بنویسم

چرا شیر سر میرود؟

 اگر مایکروفر داشته باشید، احتمالاً دیده‌اید که شیر درون مایکروفر، با آن که ممکن است دمایش خیلی زیاد شده باشد، سر نمی‌رود. برای دانستن علت این ماجرا کمی به عقب بر‌می‌گردیم.
اصلاً چرا شیر سر می‌رود؟ اگر به گرم شدن شیر دقت کنید، معنای فیزیکی سر رفتن را خواهید فهمید. وقتی شیر را روی حرارت گاز یا هر وسیله حرارتی که شیر را از بیرون گرم می‌کند قرار می‌دهید. تا آستانه نقطه‌جوش، هیچ اتفاقی‌نمی‌افتد؛ اما مسأله با آزاد شدن اولین حباب‌های حاوی بخار شیر آغاز می‌شود؛ هر چه دما بالاتر برود، این حباب‌ها هم با سرعت بشتری شکل می‌گیرند و بالاخره وقتی سرعت ایجاد این حباب‌ها از

 سرعت ترکیدنشان بیشتر شود، حباب‌ها روی هم جمع می‌شوند و پس از مدتی از ظرف بیرون می‌ریزند. این حباب‌ها در آب هم ایجاد می‌شوند، اما با رسیدن به سطح آب می‌ترکند. کشش سطحی شیر به خاطر وجود چربی‌ها و ترکیبات هیدروکربنی از آب بیشتر است. و همین باعث مقاومت حباب‌ها در برابر فشار بخار داخلی و افزایش عمر آن‌ها می‌شود. برای جلوگیری از سر رفتن شیر، حباب‌ها را با هم‌زدن از بین می‌برند.
اما مایکرو همان‌طور که احتمالاً می‌دانید، با تولید امواج مایکرویو در فرکانسی خاص باعث حرکت نوسانی مولکول‌های آب موجود در جسم، ایجاد اصطکاک و گرم شدن همگن و درونی آن می‌شود. (یعنی در هر لحظه، همه نقاط مایع درون درون مایکروفر همدما هستند). بنابراین آب یا شیری که درون مایکروفر قرار می‌گیرد، بی‌ سر و صدا و به طور درونی شروع به گرم شدن می‌کند. این گرم شدن می‌تواند تا چندین درجه بالاتر از نقطه جوش مایع ادامه پیدا کند، بدون اینکه آب از آب تکان بخورد و هیچ حبابی در آن ظاهر شود! تعجب نکنید، این پدیده که ابر گرمایش نام دارد، ویژه مایکروفر نیست و از یک واقعیت فیزیکی عمیق‌تر نتیجه می‌شود. در واقع از نظر فیزیکی، هیچ دلیلی برای ایجاد حباب بخار در یک سیال داغ وجود ندارد و یک عامل خارجی باید این‌ کار را بکند. به عبارت دیگر اگر محیط سیال همگن باشد و هیچ ناهمگونی و عارضه غیریکنواختی در آن وجود نداشته باشد که «بهانه» ایجاد حباب شود، حبابی در کار نخواهد بود و سیال بدون جوشیدن، داغ و داغ‌تر می‌شود

 

منبع:www.parsiteb.com

نظرات 1 + ارسال نظر

با درود و سلام



خانم ماندانا عسکری؛ نقاش؛ گرافیست نشریه توقیف شده «علم موفقیت» و نویسنده نشریه «اخبار کودکانه» در تاریخ دوم خرداد ماه 1388 در همایش انتخاباتی اصلاح طلبان واقع در ورزشگاه آزادی؛ به دست ماموران امنیتی و به جرم «اقدام بر علیه امنیت ملی» دستگیر و به مدت دو ماه به زندان اوین منتقل شد.

ایشان در طی مدت زندان؛ نه تنها با انواع فشارها و توهین ها روبه رو بود که از کلیه حقوق شهروندی؛ حقوق زن و حتی تا مدتی از حق دیدار دختر نه ساله خود محروم بود.



باخبر شدیم که دادگاه ایشان در تاریخ 23 آبان ماه برگزار خواهد شد.



ما؛ جمعی از دوستان ایشان در انتظار نتیجه ی این دادگاه بوده و امیدواریم دستگاه قضایی کشور؛ تحت مدیریت و سرپرستی جدید خود؛ با حکم بر برائت خانم عسکری و بازستانی حقوق پایمال شده ایشان و خانواده شان؛ مرهمی بر زخم ها و ظلم های روا شده گذارد.



در پایان؛ مطلب را به سخنی از امام علی «ع» مزین می کنیم که:

« ستمگر ترین مردم کسی است که ستم خود را عدل تصور کند ».

کمپین دفاع از خانم ماندانا عسکری

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد